• Vizeler
    • Eğitim vizeleri ile ilgili tüm kapsamlı bilgiler burada.

    • İngiltere Vizesi


      İngiltere'de eğitim alacak öğrenciler için 3 farklı vize türü bulunuyor:
      Uzun Dönem Öğrenci Vizesi (Student Visa)
      Kısa Dönem Öğrenci Vizesi (Student Visitor Visa)
      Extended Student Visa
      Uzun Dönem Öğrenci Vizesi için Gereken Belgeler
      Tam öğrenci statüsü kazandıran vize türüdür. Belirli kısıtlamalara tabi olmak kaydıyla yarı zamanlı çalışabilir ve gerekirse kalma sürenizi uzatabilirsiniz.

      ( 6 ay ve üzeri eğitim almak isteyen öğrenciler içindir.)

      •Pasaport fotokopisi
      •2 adet fotoğraf
      •Online Başvuru Formu
      •Appendix Form
      •Banka dökümanları (Banka Referans mektubu+hesap dökümleri/hesap cüzdanı)
      •CAS Statement
      •CAS Statement’ta yer alan tüm belgelerin orjinalleri

      1. Öğrencinin İngilizce bildiğine dair belge CEFR B2 seviyesinde ( sertifika veya okuldan alınmış bir yazı olabilir)
      2. Son 28 gün içinde bankada duran paranın belgesi(mevduat cüzdanı veya bankanın antetli kağıdına alınmış bir yazı kabul edilir. İngilizce yazılmalıdır.) Hesap öğrencinin veya anne/ babanın adına olmalıdır. (İngilizce Tercüme)
      3. Anne babanın hesabının gösterilmesi durumunda sponsorluk yazısı ve kimlik fotokopileri gerekmektedir.(İngilizce tercüme)

      •Veliden alınan finansal yazı
      •Vukuatlı nüfus kaydı (İngilizce tercüme)
      •Öğrencinin ailesine ait gelir belgeleri;

      Devlet görevlileri için,
      1. En az 4 aylık maaş bordrosu ve görev tanım yazısı (İngilizce Tercüme)
      2. Banka hesap dökümleri
      3. Kredi kartı fotokopisi ve en son ödenen hesap özeti
      4. Tapular, araba ruhsatları
      5. Kira geliri varsa kira kontratları (İngilizce Tercüme)

      Özel sektörde çalışanlar için;
      1. Şirkete ait vergi levhası ve imza sirküleri (İngilizceye tercüme)
      2. Son 4 aylık SSK hizmet dökümleri (İngilizceye tercüme)
      3. En az 4 aylık maaş bordrosu ve görev tanım yazısı (İngilizceye tercüme)
      4. Banka hesap dökümleri
      5. Kredi kartı fotokopisi ve en son ödenen hesap özeti
      6. Tapular, araba ruhsatları
      7. Kira geliri varsa kira kontratlar (İngilizceye tercüme)

      Serbest meslek sahipleri için;
      1. Vergi levhası (İngilizceye tercüme)
      2. Ticari sicil gazetesi (İngilizceye tercüme)
      3. Faaliyet belgesi (İngilizceye tercüme)
      4. İmza sirküleri (İngilizceye tercüme)
      5. Şirket bilânçosu (İngilizceye tercüme)
      6. Banka hesap dökümleri (İngilizceye tercüme)
      7. Kredi kartı fotokopisi ve en son ödenen hesap özeti
      8. Tapular, araba ruhsatları
      9. Kira geliri varsa kira kontratlar (İngilizceye tercüme)

      Emekliler için;
      1. Emeklilik maaş bordrosu (İngilizceye tercüme)
      2. Banka hesap dökümleri(İngilizceye tercüme)
      3. Kredi kartı fotokopisi ve en son ödenen hesap özeti(İngilizceye tercüme)
      4. Tapular, araba ruhsatları (İngilizceye tercüme)
      5. Kira geliri varsa kira kontratlar (İngilizceye tercüme)

      Kısa Dönem Öğrenci Vizesi için Gereken Belgeler;
      Bu vize türünde öğrenci olarak değil, ziyaretçi olarak görüleceğinizden çalışmanız ya da ziyaretinizi uzatmanız mümkün değildir.
      (6 aya kadar eğitim görecek öğrenciler için)

      •Pasaport fotokopisi
      •2 adet fotoğraf
      •Online Başvuru Form (VAF1D)
      •Okuldan gelen kabul mektubu + fatura ( aslı & fotokopisi)
      •Öğrenci iseniz öğrenci belgesi, eğitim belgeleri (aslı & fotokopisi)
      •İngilizce bilginizi gösteren kanıt
      • İngiltere’den sponsorluysanız davet yazısı (aslı & fotokopisi), İngiltere’de maddi durum gösteren kanıtlar ( aslı & fotokopisi), sponsorun adresini kanıtlayıcı belgeler, banka dökümü, elektrik + su faturaları ( aslı & fotokopisi), pasaport fotokopisi, başvuru sahibinin hangi tarihler arasında evinde konaklayacağını belirten bir dilekçe
      •Konaklama konusunda kalınacak adres gösterilmesi şarttır (otel, hostel rezervasyonu vs.)
      •Uçak bileti rezervasyonu
      • 18 yaşının altında veli ile seyahat etmeyen tüm öğrenciler yanlarında seyahat etmelerine izin verdiklerini teyit eden noter tasdikli muvafakatname bulundurmalı ( aslı & fotokopisi)
      • Erkek müracaatçılar askerlik durumlarını açıklayıcı belge getirmelidirler. (fotokopileri yeterlidir.)
      •Öğrencinin ailesine ait gelir belgeleri;

      Devlet görevlileri için,
      1. En az 4 aylık maaş bordrosu ve görev tanım yazısı (İngilizce Tercüme)
      2. Banka hesap dökümleri
      3. Kredi kartı fotokopisi ve en son ödenen hesap özeti
      4. Tapular, araba ruhsatları
      5. Kira geliri varsa kira kontratları (İngilizce Tercüme)

      Özel sektörde çalışanlar için;
      1. Şirkete ait vergi levhası ve imza sirküleri (İngilizceye tercüme)
      2. Son 4 aylık SSK hizmet dökümleri (İngilizceye tercüme)
      3. En az 4 aylık maaş bordrosu ve görev tanım yazısı (İngilizceye tercüme)
      4. Banka hesap dökümleri
      5. Kredi kartı fotokopisi ve en son ödenen hesap özeti
      6. Tapular, araba ruhsatları
      7. Kira geliri varsa kira kontratlar (İngilizceye tercüme)

      Serbest meslek sahipleri için;
      1. Vergi levhası (İngilizceye tercüme)
      2. Ticari sicil gazetesi (İngilizceye tercüme)
      3. Faaliyet belgesi (İngilizceye tercüme)
      4. İmza sirküleri (İngilizceye tercüme)
      5. Şirket bilânçosu (İngilizceye tercüme)
      6. Banka hesap dökümleri (İngilizceye tercüme)
      7. Kredi kartı fotokopisi ve en son ödenen hesap özeti
      8. Tapular, araba ruhsatları
      9. Kira geliri varsa kira kontratlar (İngilizceye tercüme)

      Emekliler için;
      1. Emeklilik maaş bordrosu (İngilizceye tercüme)
      2. Banka hesap dökümleri(İngilizceye tercüme)
      3. Kredi kartı fotokopisi ve en son ödenen hesap özeti(İngilizceye tercüme)
      4. Tapular, araba ruhsatları (İngilizceye tercüme)
      5. Kira geliri varsa kira kontratlar (İngilizceye tercüme)

      Extended Study Visa için Gereken Belgeler;
      10 Ocak 2011 tarihinden itibaren uygulamaya konulan vize türüdür. Bu vize türü 6–11 ay arası yalnızca İngilizce dil eğitimi alacak öğrenciler için geçerlidir. Öğrencilere çalışma hakkı sağlamaz.

      (6 -11 aya kadar eğitim görecek öğrenciler için)
      •Pasaport fotokopisi
      •2 adet fotoğraf
      •Online Başvuru Form (VAF1D)
      •Okuldan gelen kabul mektubu + fatura ( aslı & fotokopisi)
      •Öğrenci iseniz öğrenci belgesi, eğitim belgeleri (aslı & fotokopisi)
      •İngilizce bilginizi gösteren kanıt
      • İngiltere’den sponsorluysanız davet yazısı (aslı & fotokopisi), İngiltere’de maddi durum gösteren kanıtlar ( aslı & fotokopisi), sponsorun adresini kanıtlayıcı belgeler, banka dökümü, elektrik + su faturaları ( aslı & fotokopisi), pasaport fotokopisi, başvuru sahibinin hangi tarihler arasında evinde konaklayacağını belirten bir dilekçe
      •Konaklama konusunda kalınacak adres gösterilmesi şarttır (otel, hostel rezervasyonu vs.)
      •Uçak bileti rezervasyonu
      • 18 yaşının altında veli ile seyahat etmeyen tüm öğrenciler yanlarında seyahat etmelerine izin verdiklerini teyid eden noter tasdikli muvafakatname bulundurmalı ( aslı & fotokopisi)
      • Erkek müracaatçılar askerlik durumlarını açıklayıcı belge getirmelidirler. (fotokopileri yeterlidir.)
      •Öğrencinin ailesine ait gelir belgeleri;

      Devlet görevlileri için,
      1. En az 4 aylık maaş bordrosu ve görev tanım yazısı (İngilizce Tercüme)
      2. Banka hesap dökümleri
      3. Kredi kartı fotokopisi ve en son ödenen hesap özeti
      4. Tapular, araba ruhsatları
      5. Kira geliri varsa kira kontratları (İngilizce Tercüme)

      Özel sektörde çalışanlar için;
      1. Şirkete ait vergi levhası ve imza sirküleri (İngilizceye tercüme)
      2. Son 4 aylık SSK hizmet dökümleri (İngilizceye tercüme)
      3. En az 4 aylık maaş bordrosu ve görev tanım yazısı (İngilizceye tercüme)
      4. Banka hesap dökümleri
      5. Kredi kartı fotokopisi ve en son ödenen hesap özeti
      6. Tapular, araba ruhsatları
      7. Kira geliri varsa kira kontratlar (İngilizceye tercüme)

      Serbest meslek sahipleri için;
      1. Vergi levhası (İngilizceye tercüme)
      2. Ticari sicil gazetesi (İngilizceye tercüme)
      3. Faaliyet belgesi (İngilizceye tercüme)
      4. İmza sirküleri (İngilizceye tercüme)
      5. Şirket bilânçosu (İngilizceye tercüme)
      6. Banka hesap dökümleri (İngilizceye tercüme)
      7. Kredi kartı fotokopisi ve en son ödenen hesap özeti
      8. Tapular, araba ruhsatları
      9. Kira geliri varsa kira kontratlar (İngilizceye tercüme)

      Emekliler için;
      1. Emeklilik maaş bordrosu (İngilizceye tercüme)
      2. Banka hesap dökümleri(İngilizceye tercüme)
      3. Kredi kartı fotokopisi ve en son ödenen hesap özeti(İngilizceye tercüme)
      4. Tapular, araba ruhsatları (İngilizceye tercüme)
      5. Kira geliri varsa kira kontratlar (İngilizceye tercüme)
      *Türkçe belgelerin tümünün yeminli tercümandan tercüme edilmesi zorunludur.
      *Tüm orijinal belgelerle birlikte fotokopileri de dâhil edilmelidir.
      *Bankadan alınacak referans mektubunun banka tarafından temin edilip edilmeyeceğinin tespiti önceden yapılmalıdır.
    ÜYELERİMİZ
  • 
  • ANKARA İRTİBAT BÜROSU
    • Meşrutiyet Caddesi Özsoy İş Hanı
      Kat 4 No 12
      Kızılay / ANKARA
      Telefon : 0 (312) 419 20 99
      Fax: 0 (312) 419 20 98
      ankara@yedab.org.tr
  • İZMİR İRTİBAT BÜROSU
    • Cumhuriyet Bulvarı No 36 Kat 2
      Konak Pier AVM Karşısı
      Konak / İZMİR
      Telefon : 0 (232) 441 11 11
      Fax: 0 (232) 441 04 37
      izmir@yedab.org.tr
  • ANTALYA İRTİBAT BÜROSU
    • Elmalı Mah. Hükümet Caddesi
      II. Sokak Sıdıka İş Merkezi No 25 D:13 Muratpaşa / ANTALYA
      Telefon : 0 (242) 248 55 67
      Fax: 0 (242) 248 55 67
      antalya@yedab.org.tr
  • MERKEZ OFİS
    • Kore Şehitleri Cad. Mithat Ünlü Sok.
      No. 17 Plaza 21 D.14 Zincirlikuyu / Istanbul
      Telefon : 0 (212) 280 86 36
      Fax: 0 (212) 280 33 37
      Mobil: 0 (532) 280 93 33
      info@yedab.org.tr
  • YEDAB (Yurtdışı Eğitim Danışmanları Derneği) Copyright © Tüm Hakları Saklıdır 2017  Dernek Kütük No.:34-194-078